Νότιες Παραλίες

Ρομαντικές παραλίες στη νότια Κρήτη, Λυβική θάλασσα..
Η πιο οργανωμένη παραλία της νότιας πλευράς, είναι η παραλία του Πλακιά, η οποία σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ, αλλά και να επισκεφθείτε περισσότερες ερημικές παραλίες, όπως η παραλία Κοράκας κοντά στο Κάτω Ροδάκινο, την παραλία της Σούδας και τις παραλίες Δαμνόνι, Αμμούδι και Σxινάρια που βρίσκονται δίπλα στον Πλάκια για ρομαντικές στιγμές στην παραλία και για περισσότερη χαλάρωση και ηρεμία.
Λίγο πριν από το Μοναστήρι της Πρέβελης, και αν ακολουθήσετε το μονοπάτι με τα πόδια για περίπου 15 λεπτά, θα φτάσετε στην πιο διάσημη παραλία του δήμου, με φοίνικες ακριβώς στον περίβολο του ποταμού Κουρταλιώτη.
Εάν συνεχίσετε προς τα νότια και ακολουθήσετε το δρόμο προς την Αγία Γαλήνη έχετε τρεις επιλογές.
Επιλογή 1: Στο 40ο χιλιόμετρο στρίψτε προς το χωριό Ακούμια και συνεχίστε. Θα βρείτε μια μεγάλη ερημική αμμώδη παραλία, την Τριόπετρα.
Επιλογή 2: Στο 46ο χιλιόμετρο κοντά στο χωριό Κρύα Βρύση στρίψτε δεξιά και συνεχίστε προς τη θάλασσα μέχρι να φτάσετε στην παραλία του Αγίου Παύλου. Οι βράχοι και οι αμμόλοφοι σχηματίζουν μικρούς όρμους που σίγουρα θα λατρέψετε.
Επιλογή 3: Μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στον Κομό και στα Μάταλα και οι δύο παραλίες γνωστές από τη δεκαετία του 70, την εποχή των χίπις.