Δραστηριότητες για Παιδιά

Το Ρέθυμνο διαθέτει ένα μαγικό φυσικό περιβάλλον. Οι περίπατοι στη φύση, οι εκπαιδευτικές περιπέτειες, η κουλτούρα του και ο πολιτισμός του κάνουν το Ρέθυμνο έναν φιλικό προορισμό για παιδιά.
Το Ρέθυμνο δεν είναι μόνο γνωστό για τις παραλίες αλλά και για τον ρυθμό της ζωής που προσφέρει τη χαλάρωση και τον κάνει έναν ασφαλή προορισμό για οικογένειες με παιδιά.
Τα φυσικά τοπία, τα ενδημικά βότανα και λουλούδια και η παγκοσμίου φήμης πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου είναι επίσης διασκεδαστικά και ταυτόχρονα εκπαιδευτικά, εφόσον προσφέρουν στα παιδιά έναν καινούριο κόσμο προς εξερεύνηση .
Στον παιδότοπο του δημοτικού κήπου του Ρεθύμνου, ο οποίος ανακαινίστηκε το 2016, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν κάποια από τα πιο σημαντικά ενδημικά φυτά. Επίσης μπορούν να ακολουθήσουν το εκπαιδευτικό μονοπάτι των “5 αισθήσεων” στο ιστορικό κέντρο και να ανακαλύψουν γωνιές της πόλης που κρύβουν παραδοσιακά χαρακτηριστικά του τόπου.
Τέλος είναι διαθέσιμα τα “Παιχνίδια με ελιά”. Πρόκειται για ένα δημιουργικό υλικό που παρέχεται στο σημείο πληροφόρησης του Δήμου στο βενετσιάνικο λιμάνι για τα παιδιά, και παρουσιάζει τη σημασία του ελαιολάδου, γνωστό και ως “κρητικό χρυσάφι”, στην καθημερινότητα.